Over ons

Bouwinnovatie TV is de Netflix voor de bouw en infra. Het is een uniek, landelijke en onafhankelijke mediaplatformvolop berichten over innovatie in bouw en infra. Bouwinnovatie TV informeert en verleidt. Bouwinnovatie TV laat zien wie of wat vernieuwend is in de sector. Het schetsen van de context, aanleiding en mislukkingen horen daar bij.

Met Bouwinnovatie TV maken we de sector slimmer, beter en aantrekkelijk om in te werken.

Bouwinnovatie TV promoot de sector in het algemeen en is niet (direct) verbonden aan merken of bedrijven. Bouwinnovatie TV maakt gebruik van de technologie van Tradecast. Tradecast is een nederlandse start up die zich ten doel stelt om de traditionele wereld van gedrukte media, televisie en websites te ontwrichten. Tradecast is gehuisvest in Zwolle.

 

Door middel van Bouwinnovatie TV blijf je altijd op de hoogte van het laatste bouwinnovatienieuws. Naast informatieve videoitems, kan je natuurlijk ook genieten van de leukste bouwfilmpjes en de meest ongelofelijke verhalen.  

Bouwinnovatie TV is volledig interactief. Druk simpelweg met je vinger/muis op het scherm en interactieve functies als maps & meer info worden automatisch voor je beschikbaar. Het unieke is dat je als kijker ook zelf gemakkelijk content kan insturen. Meer weten? Lees hoe jij zoveel mogelijk uit Bouwinnovatie TV haalt.

 

Wie kijken er naar Bouwinnovatie TV?

Bouwinnovatie TV is er voor nieuwsgierige professionals in de bouw, het vastgoed en GWW die een stapje extra willen zetten in hun projecten.
Bouwinnovatie TV is er voor en door de 4 O’s.

 

Organisatie

Bouwinnovatie TV wordt gemaakt voor en door de sector: bouw en GWW.  Bouwinnovatie TV ontwikkelt eigen content en deelt content van derden.

De organisatie van Bouwinnovatie TV draagt zorg voor:

  • de kwaliteit van het kanaal en de content. Een Raad van Advies en Zenderbeheer helpen om de koers te bepalen en geven ongevraagd advies over content.
  • redactie en productie. Met een klein team vaste (video)professionals en een netwerk van ZZP-ers om snel landelijke dekking te kunnen garanderen maken wij content voor Bouwinnovatie TV van innovatieve producten, processen en projecten. We doen verslag van evenementen en kunnen tutorials en instructievideo's verzorgen.
  • marketing en communicatie. Ons vaste team zorgt ervoor dat content kijkers ook daadwerkelijk bereikt.  
  • sales. Met de inkomsten uit de content kan Bouwinnovatie TV continue werken aan het vergroten van de aandacht voor verbetering, vernieuwing en innovatie in de sector. Revenuen uit Bouwinnovatie TV worden door de Stichitng Pioneering ingezet om meer innovatieprojecten te kunnen initiëren.


Studenten
Studenten ondersteunen de organisatie van Bouwinnovatie TV. Dat kan door stage te lopen, Denk dan aan het maken van reguliere producties, het maken van specials, het doen van onderzoeksjournalistiek, het beheren van het kanaal, het verzorgen van communicatie, het optimaliseren van onze contentmarketing, sales, etc.

Ook projecten van een dag tot enkele weken voor studenten kunnen worden verzorgd door Bouwinnovatie TV.

 

Stichting Pioneering
Bouwinnovatie TV is een initiatief van Stichting Pioneering

Stichting Pioneering is een platform dat zich in zet voor de innovatie in de bouw en GWW in Oost NL. Zij heeft het delen van kennis en informatie hoog in het vaandel staan. Dat doet zij door, met inzet van de 4 O's, projecten te realiseren waar innovatie een substantieel onderdeel van is. Denk aan het opzetten van proeftuinen, het vinden van launching customers, het delen van markt- en beleidsontwikkelingen, het stimuleren en realiseren van pilots, etcetera. Er zijn meer dan 200 bedrijven in Oost NL aangesloten bij Pioneering. Daarmee is het voor Bouwinnovatie TV een netwerk waarin we de doelgroep kunnen bereiken. 
Pioneering is met het inzetten van een tv-kanaal als communicatiemiddel pionier op dit gebied en past als eerste de allernieuwste technologie toe, die het mogelijk maakt om op een unieke en creatieve manier met de sector te interacteren.

Contact

Heb je vragen of suggesties, dan kun je mailen of bellen met Geesje.

 

Geesje Philippi

geesje@bouwinnovatie.tv 

06 22923459